Selgende Tekst – det mest verdifulle du kan lære om digital markedsføring

Det mest verdifulle du kan lære deg når det gjelder digital markedsføring er å skrive gode tekster for nett. Det gjelder både tekst på nettsider, tekst i annonser, tekst i e-poster og alle andre plasser hvor du bruker tekst. Internett er i stor grad fremdeles basert på tekst.

Å være tekstforfatter (copywriter)er et eget fag i seg selv. God tekst overbeviser og fører brukeren eller kunden til handling. Så spørsmålet er om du bør lære deg dette selv eller bruke en profesjonell tekstforfattter? Svaret er begge deler.

Hvorfor du bør bli god på å skrive tekst selv.

Det er mange grunner til du bør lære å skrive god tekst selv. Tekst som selger ditt produkt eller tjeneste. Tekst som gir deg en fordel i konkurransen.

Her er noen gode grunner til hvorfor du bør lære å skrive selgende tekst selv:

 • Du kan raskt skrive teksten du trenger – du slipper å vente på at en tekstforfatter skal gjøre seg ferdig med teksten din. En tekstforfatter må ofte sette seg inn i din bedrift og din bransje. De skjønner kanskje ikke de mindre forskjellene og hva som gjør deg unik.
 • Du vet hva du bestiller og vil ha – hvis du ikke vet hva som er god og dårlig salgstekst, hvordan skal du da kunne evaluere arbeidet til en profesjonell tekstforfatter eller copywriter?
 • Du kan raskt gjøre endringer – noen ganger tar det mer tid å forklare hvilke endringer du ønsker til en annen enn å bare gjøre dem selv.

Å skrive god tekst hjelper deg ikke bare å skrive annonsetekster og tekst til nettsider. Det hjelper deg også til å skrive tekst i andre sammenhenger. Du kan skrive tekst til Facebook-innlegg, til taler og foredrag du skal holde, og alle andre steder der du skal kommunisere til andre. Din evne til å skrive får du nytte av i mange sammenhenger.

Hvordan blir du god til å skrive?

Det handler om et mindset og øvelse og resultater. Du må:

 1. Fokusere på å skrive god tekst. En god start kan være å se på tekst du allerede har som nettsiden din. Hva kan du forbedre?
 2. Øvelse – du må skrive mye og være bevisst på det du skriver.
 3. Se på resultatene dine – ha fokus på resultater og hva som virker. Ikke hva du selv liker eller misliker.

2 viktigste du må fokusere på først er overskrifter og kulepunkter.

Det er to ting du bør starte med. Dette er også de to viktigste for å skrive god tekst og ikke minst å lykkes med digital markedsføring og kommunikasjon.

Overskrifter – det viktigste i hele verden!

Det første du bør fokusere på er å skrive overskrifter. Dersom ingen leser overskriftene dine leser de heller ikke teksten din. Har din artikkel eller ditt blogginnlegg en overskrift som ikke engasjerer ditt publikum og målgruppe så leser de heller ikke resten av teksten. Faktisk viser undersøkelser at så få som 1 av 5 faktisk leser hele teksten på en nettside. Det betyr at resten leser lite av siden din.

Besøkere på nettsiden din skanner den. De leser overskrifter og leser litt her og der. Så her kommer tips nummer 1 når det gjelder overskrifter:

Skriv overskrifter som får fram hele poenget i artikkelen eller på siden din uten å måtte lese hele teksten.

Her er en liten øvelse til deg: Gå gjennom teksten på nettsiden din. Klarer du å få fram poenget gjennom å kun lese overskriftene? Hvis ikke – skriv dem om.

Kulepunkter – bli en mester på å skrive kulepunkter.

Kulepunkter blir mer lest. De står ut fra resten av teksten og framhever det som er viktig. Bruk kulepunkter til å fremme nysgjerrighet og for å beskrive fordeler ved ditt produkt eller tjeneste.

En god øvelse kan være å se på teksten din. Er det oppsummeringer eller oppramsinger i teksten din som du kan gjøre om til kulepunkter?

Her er et eksempel på tekst tatt fra XXL.no som jeg har endret litt på for å få fram poenget :

Her er hvordan XXL kunne ha skrevet teksten:

Varm vinterstøvel til barn, av slitesterkt og ripebestandig syntetmateriale som gir god støtte til foten. Romslig lest, isolerende fôr og Gore-Tex-membran. Høyt skaft og med romslig lest i syntet stoff i Gore-tex forsterket med gummi. Skoen har forsterkninger i tåen og reflekser foran og bak.

Dette er vanskelig å lese på nett.

Her er teksten XXL har brukt hvor de har brukt kulepunkter. Legg merke til hvor mye enklere den er å lese.

Varm vinterstøvel til barn, av slitesterkt og ripebestandig syntetmateriale som gir god støtte til foten. Romslig lest, isolerende fôr og Gore-Tex-membran.

Spesifikasjoner:

 • Skaft: Høyt
 • Lest: Romslig
 • Overdel: Syntet
 • Membran: GORE-TEX®
 • Yttersåle: Gummi

Øvrige detaljer:

 • Forsterkninger i tåen
 • Reflekser foran og bak

Oppsummering

 • Få og tren deg opp til et mindset der du øver på å skrive god tekst.
 • Start med overskrifter. De har størst betydning og er viktigst å bli god på.
 • Følg med på resultater. Det som gir resultater er god tekstforfatting.
 • Øv deg på å skrive kulepunkter. Gå gjennom teksten på nettsiden din og se om det er oppramsinger som du kan gjøre om til kulepunkter.
 • Lær alltid nye ting. Observer og test tekstene dine.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share this ArticleLike this article? Email it to a friend!

Email sent!