Rentes-rente effekten – Jordens 8. underverk!

Albert Einstein kalte rentes-rente effekten for jorden 8. underverk! Hvorfor gjorde han det? Svaret er enkelt og det er det samme som Arkimedes kjente sitat:

>
“Gi meg et sted å stå, så skal jeg flytte hele jordkloden.”

— Arkimedes

Hva er rentes-rente effekten?

Rentes-rente effekten er mest kjent fra økonomi og finans. Det vil si at om du har 100 kroner og putter disse på en sparekonto med 10% rente vil disse vokse eksponensielt fra år til år. Etter 1 år har du 110 kroner. Etter 2 år har du 121 kroner og etter 3 år har du 133 kroner. Etter 50 år er dette beløpet vokst til 11 300 kroner!

Handler det kun om økonomi?

Naval Ravikant snakker også om at rente-rente effekten ikke bare omhandler økonomi, men også gjelder andre ting i livet. Et eksempel er effekten av å trene. Trening for å få resultater er et system. Slanking er også et system. Bygge nettverk er et system. Her kommer vi til en viktig erkjennelse eller sannhet:

“Systematikk slår mål! ”

— Scott Adams – Dilbert tegner og kommunikasjonsekspert

Det hjelper ikke å ha verdens beste mål om du ikke har et system for å nå dit. Det er som med trening eller slanking. Det det du gjør hver eneste dag som teller for sluttresultatet, ikke hva målet ditt er i utgangspunktet.

Naval Ravikant sier dette også gjelder sosiale nettverk og forretningsnettverk.

Dersom du stadig bytter nettverk og dermed kunder, så klarer du ikke å bygge deg opp tillit og en portefølje. Det samme gjelder med de personer du gjør samarbeider med. Det er enklere å forholde seg til noen du kjenner godt og som du vet du kan stole på.


Noe som vokser jevnt over lang tid, blir til slutt stort.

Navals siste råd er å være tålmodig med resultatene, men utålmodig med implementeringen. Han viser til at noen av verdens største selskaper som Google, Amazon og Facebook brukte, mange år på å vokse seg store og uten å tjene penger. Men når resultatene kom ble de verdens største selskaper og noen av de mest lønnsomme.

Share this ArticleLike this article? Email it to a friend!

Email sent!