Rentes-rente effekten – Jordens 8. underverk!

Albert Einstein kalte rentes-rente effekten for jorden 8. underverk! Hvorfor gjorde han det? Svaret er enkelt og det er det samme som Arkimedes kjente sitat:

>
“Gi meg et sted å stå, så skal jeg flytte hele jordkloden.”

— Arkimedes

Hva er rentes-rente effekten?

Rentes-rente effekten er mest kjent fra økonomi og finans. Det vil si at om du har 100 kroner og putter disse på en sparekonto med 10% rente vil disse vokse eksponensielt fra år til år. Etter 1 år har du 110 kroner. Etter 2 år har du 121 kroner og etter 3 år har du 133 kroner. Etter 50 år er dette beløpet vokst til 11 300 kroner!

Handler det kun om økonomi?

Naval Ravikant snakker også om at rente-rente effekten ikke bare omhandler økonomi, men også gjelder andre ting i livet. Et eksempel er effekten av å trene. Trening for å få resultater er et system. Slanking er også et system. Bygge nettverk er et system. Her kommer vi til en viktig erkjennelse eller sannhet:

“Systematikk slår mål! ”

— Scott Adams – Dilbert tegner og kommunikasjonsekspert

Det hjelper ikke å ha verdens beste mål om du ikke har et system for å nå dit. Det er som med trening eller slanking. Det det du gjør hver eneste dag som teller for sluttresultatet, ikke hva målet ditt er i utgangspunktet.

Naval Ravikant sier dette også gjelder sosiale nettverk og forretningsnettverk.

Dersom du stadig bytter nettverk og dermed kunder, så klarer du ikke å bygge deg opp tillit og en portefølje. Det samme gjelder med de personer du gjør samarbeider med. Det er enklere å forholde seg til noen du kjenner godt og som du vet du kan stole på.


Noe som vokser jevnt over lang tid, blir til slutt stort.

Navals siste råd er å være tålmodig med resultatene, men utålmodig med implementeringen. Han viser til at noen av verdens største selskaper som Google, Amazon og Facebook brukte, mange år på å vokse seg store og uten å tjene penger. Men når resultatene kom ble de verdens største selskaper og noen av de mest lønnsomme.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share this ArticleLike this article? Email it to a friend!

Email sent!