5 ting du bør følge med på i dine Google Annonser

Dashbordet ditt gir deg en fin oversikt over hva du bør følge med på på dine Google Annonser. Kast ikke bort budsjettet ditt på annonser som ikke fungerer.

1. Impressions

Dette er hvor mange som har sett annonsene dine. Måten å øke antall impressions på er å øke budsjettet.

2. Clicks

Dette er hvor mange som har klikket på annonsene dine. For å øke antall klikk er det to ting du kan gjøre.

  1. Øke budsjettet ditt. Det vil gi fler klikk.
  2. Øke kvaliteten på annonsene dine slik at flere klikker på de.

3. Click Through Rate (CTR)

Dette er hvor prosent mange som har klikket på annonsen din etter å ha sett den. Det tallet bør være så høyt som mulig. Det vil variere mye fra bransje til bransje, men ligger som regel på ca 2%. På søkeordskampanjer bør du prøve å holde den over 1%. Under det så bør alarmklokken ringe.

Måten å øke CTR på er å øke kvaliteten på annonsene. Slik at flere klikker på dem. For at annonsene skal føles som relevante må du bruke tid på på finne riktige søkeord slik at kundene oppfatter dem som relevante.

Du må også sørge for at siden brukeren eller kunden kommer på etter å ha klikket på annonsen er relevant. Klikker du på en link og siden i liten grad handler om det kunden eller brukeren søkte etter vil Google gi siden din en lav kvalitetscore og prioritere andres annonser framfor dine.

4. Conversions

Dette er ting som kunden gjør som er verdifulle for deg og din bedrift etter at de har klikket på annonsen. Det er opp til deg hva du teller som en konvertering. For eksempel kan et i nettbutikken din salg være en konvertering. Du kan også bruke hvor mange som har fylt ut et skjema som en konvertering eller hvor mange som har besøkt en spesiell side på nettsiden din.

Dette er det viktigste punktet.

5. Søkeord

Et god råd er å sjekke søkeordene dine jevnlig. Har du valgt de rette søkeordene? Du bør jevnlig legge til og trekke fra søkeord. Hvis det er søkeord du absolutt ikke vil ha med må du legge de til som negative søkeord eller termer/begreper.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share this ArticleLike this article? Email it to a friend!

Email sent!