Ukategorisert

Hvordan du lykkes med markedsføring!

Det første skrittet er det største


Du må lære å gå før du kan løpe

Du må lære å gå før du kan løpe

Det kan være et stort skritt for mange bedrifter å begynne med digital markedsføring. Selv om mulighetene er mange er det mye å sette seg inn i. Mye å lære og svært mye du kan gjøre. Det er derfor lett å bli overveldet av alle mulighetene og ikke vite hvor du bør starte og hva du bør gjøre først.

Øvelse gjør mester

Øvelse gjør monster, men som med alle ting vi skal lære gjelder det å begynne riktig. Du må lære deg å krype før du kan gå. Det er også anbefalt å ha en plan for hvor du ønsker å gå og hvor du skal. Ofte ser vi på de som har lykkes og som har jobbet lenge med en ting og tenker at det er umulig eller veldig vanskelig å komme dit de er, men de har også startet i det små. Tatt skritt for skritt og brukt lang tid på å komme dit de er.

Prøv ikke å gjøre alt på en gang, men start med det grunnleggende og det viktigste for å oppnå resultater raskt.

Min erfaring er når man starter fra begynnelsen er det mulig å ta store skritt i begynnelsen og oppnå god effekt..

Ha en plan, teste, måle og endre

Du bør ha en plan, den trenger ikke å være veldig detaljert, men inneholde noen høydepunkter gjennom året og noen mål. Husk at planen er et kart, det er ikke terrenget og ting kan endre seg slik at planen endres.

Det er bedre med en god plan gjennomført i dag enn den perfekte plan i morgen. – general Patton

I digital markedsføring gjør det mulig å hele tiden teste, måle effekten og endre markedsføringen. Det gjør det fleksibelt og oversiktlig. Det er enkelt å holde kontroll på kostnader og legge ressursene der du har mest effekt.

Ting tar tid

Markedsføring handler om å skape salg. Om kunden velger å kjøpe fra deg kommer an på tre grunnleggende ting:

  • De må vite hvem du er.

  • De må like deg.

  • De må ha tillit til deg.

Vite om deg

Disse tre tingene tar det tid å bygge. Dette er en tre-trinns rakett der dine potensielle kunder først må vite at du finnes.

Syns du inte, finns du inte

I starten av min over 20 år lange karriere innen markedsføring og salg hadde jeg en salgssjef fra Sverige. Han sa alltid til kundene at “syns du inte, finns du inte.” Så enkelt kan en beskrive markedsføring. Det handler å synes. Punkt nr 1 i all kommunikasjon handler om å få oppmerksomhet. Dersom ingen gir deg oppmerksomhet så vil de heller ikke lytte til hva du har å si.

Like deg

Det neste steget er å bli likt av kundene. I digital markedsføring kan du bokstavlig talt måle antall likes. Du kan også måle hvor mange som besøker nettsiden din eller hvor mange som klikke på annonsen din. Det gjør det mulig å endre annonsene underveis i kampanjen slik at de annonse som er best likt vises mest.


Kundene må like deg :)

Kundene må like deg 🙂

Stole på deg

Som du sikkert vet så tar det tid å bygge tillit. Det er ikke gjort på en dag, en uke eller en måned. En tommelfingregel er at det kun er 5% av kundene dine som er klar for å kjøpe i dag. De resterende vil kjøpe av deg innen 12 – 18 måneder.

Da gjelder det å være tilstedet og synlig i markedet. Husk at “syns du inte, finns du inte.”


Tillit bygges over tid og gjennom å oppleve ting sammen.

Tillit bygges over tid og gjennom å oppleve ting sammen.

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *